Centrum voor Yoga en Mindfulness Heemstede

Centrum voor Yoga en Mindfulness Heemstede

Mindfulness

• Meer rust in de hectiek van de dag
• Minder stress
• Meer genieten van het leven
• Milder voor jezelf
• Betere concentratie
• Betere gezondheid, energieker,    vitaler

Training in Heemstede

Heb je interesse in een Mindfulnesstraining of heb je vragen, stuur dan een mailtje naar elkejaarsmablom@gmail.com.
Over Mindfulness
De achtweekse mindfulnesstraining is gebaseerd op het “Mindfulness Based Stress Reduction”-programma (MBSR) van Jon Kabat-Zin, de grondlegger van Mindfulness. Hij ontwikkelde in zijn Stress Reduction Clinic van het gezondheidcentrum van de Universiteit van Massachusetts aandachttraining (Mindfulness), een techniek om mensen te leren omgaan met stress, angst, pijn en ziekte. Tijdens een training leer je technieken om mindfulness toe te passen in je dagelijks leven en -werk.

Mindfulness betekent
aandacht geven 
op een bepaalde manier
gericht
in het hier en nu
niet (ver)oordelend
-Jon Kabat-Zinn -

Een Mindfulness training bestaat uit acht wekelijkse sessies met elk een eigen thema. Tijdens de training gaan we letterlijk stilstaan of stilzitten bij onszelf. Vaak zijn we tijdens ons dagelijks leven heel erg op anderen gericht. Dank zij de moderne technologie kunnen we 24 uur per dag communiceren met anderen. Tijdens de cursus staan we stil bij onze eigen interne communicatie, richten we ons op onszelf. Hoe anders kunnen we onze patronen leren herkennen als we niet even de tijd nemen om ze te ontdekken? Je leert tijdens de cursus oefeningen en technieken om dit te doen. Deze technieken mag je thuis, tussen de sessies door verder oefenen, jezelf trainen in die aandacht. Dit vergt een (tijds)investering en commitment. Maar daar krijg je ook wat voor terug! Als je gemotiveerd bent en bereid bent de discipline op te brengen om gedurende acht weken wekelijks naar de sessies te komen en thuis te oefenen zul je je deze technieken eigen maken en ervaren wat Mindfulness allemaal voor je kan betekenen.
Ik ben aangesloten bij en gecertificeerd door de Vereniging voor Mindfulness.
Momenteel is er geen aanbod van Yogalessen. De Yoga Tempel in Haarlem biedt diverse yogalessen in een aangename omgeving. Zeker het proberen waard!
 
Share by: