Ontspannen Presteren

Ontspannen Presteren
-Workshops en mindfulnesstrainingen voor bedrijven-

Mindfulness

Achtweekse Mindfulnesstraining voor bedrijven
Een training Mindfulness voor Bedrijven is gebaseerd op het “Mindfulness Based Stress Reduction”-programma (MBSR) van Jon Kabat-Zin, de grondlegger van Mindfulness. Hij ontwikkelde in zijn Stress Reduction Clinic van het gezondheidcentrum van de Universiteit van Massachusetts de aandachttraining (Mindfulness), een techniek om mensen te leren omgaan met stress, angst, pijn en ziekte. Tijdens een training leren deelnemers technieken om mindfulness toe te passen in hun dagelijks leven en -werk.
Waarom?
Duurzame inzetbaarheid en stress management wordt steeds belangrijker en zijn bij veel bedrijven al aandachtspunten. Werken aan de gezondheid van medewerkers gaat verder dan de fysieke gezondheid. Psychische gezondheid is minstens zo belangrijk. Mindfulness kan hier een rol in spelen. Mindfulness kan er toe bijdragen dat medewerkers minder last hebben van stress en burn out symtomen, zich beter kunnen concentreren, beter slapen en milder worden naar elkaar en naar zichzelf. Mensen zitten beter in hun vel, zijn minder vatbaar voor stressklachten en ziekte en gaan zich anders verhouden tot de negatieve ervaringen in het leven, waardoor deze minder grip op hen hebben. Mogelijk gevolg hiervan is hogere productiviteit, hogere werktevredenheid, minder ziekteverzuim en een goede sfeer op de werkvloer.
Hoe?
Een Mindfulness training bestaat uit acht wekelijkse sessies met elk een eigen thema. Tijdens de training gaan we letterlijk stilstaan of stilzitten bij onszelf. Vaak zijn we tijdens ons dagelijks leven heel erg op anderen gericht. Dank zij de moderne technologie kunnen we 24 uur per dag communiceren met anderen. Tijdens de cursus staan we stil bij onze eigen interne communicatie, richten we ons op onszelf. Hoe anders kunnen we onze patronen leren herkennen als we niet even de tijd nemen om ze te ontdekken? Je leert tijdens de cursus oefeningen en technieken om dit te doen. Deze technieken mag je thuis, tussen de sessies door verder oefenen, jezelf trainen in die aandacht. Dit vergt een (tijds)investering en commitment. Maar daar krijg je ook wat voor terug! Als je gemotiveerd bent en bereid bent de discipline op te brengen om gedurende acht weken wekelijks naar de sessies te komen en thuis te oefenen zul je je deze technieken eigen maken en ervaren wat Mindfulness allemaal voor je kan betekenen. 
Waar?
De training kan gegeven worden op kantoor, of op een locatie naar keuze. 

Wanneer? 
In overleg. Het is mogelijk om de training overdag of ‘s avonds of in het weekend in te plannen. 

Voor wie? 
Mindful in het leven staan leer je door te oefenen, te oefenen en nog eens te oefenen. Het vereist commitment en een (tijds-)investering om deze technieken je eigen te maken en ze te integreren in je leven. De training zal het meest effectief zijn bij mensen die echt gemotiveerd zijn, en bereid zijn om dagelijks (thuis) te oefenen. Dus als je geïnteresseerd bent en je neemt de tijd om te oefenen, staat niets je in de weg! 

Workshop Ontspannen Presteren

Voor wie?
De workshop Ontspannen Presteren is goed en nuttig voor iedereen in het bedrijfsleven.

Natuurlijk.

Maar even wat specifieker. Je zou kunnen zeggen dat je medewerkers kunt verdelen in:
(1) mensen die open staan voor en interesse hebben in deze manier van ontspannen 
en
(2) mensen die dat niet hebben.
Voor deze laatste groep is een workshop van ongeveer een uur leuk en nuttig om te doen. De workshop biedt genoeg tools om ook voor deze groep effect te hebben op het stress level. 
Een workshop van een uur is goed in te zetten tijdens een teamdag of als onderdeel van een vergadering. 
Voor de mensen die meer willen weten en leren dan alleen de basis, is een uitgebreide workshop geschikt. Deze kan twee tot vier uur duren en daarbij wordt veel dieper op de theorie en de praktijk ingegaan. Deze workshop volgen mensen op vrijwillige basis en past in een programma voor duurzame inzetbaarheid. Verder maakt het niet uit of je nou op marketing werkt of op sales, op facturatie of HR, binnendienst of buitendienst. Ontspannen Presteren is voor iedereen.
Waar?
De workshops kunnen overal op kantoor gegeven worden. In een vergaderruimte, een sportruimte, een lunchruimte of achter je bureau. Net zoals de technieken die je leert. Die kun je ook overal toepassen. Op verzoek kan de workshop ook op een externe locatie gegeven worden.

Hoe?
Plan de workshop eenmalig of periodiek in. Dat laatste wordt aanbevolen voor een optimaal resultaat. Laat uw teamdag beginnen met een workshop Ontspannen Presteren of voeg de workshop toe als optie in het programma voor Duurzame inzetbaarheid. 

Wanneer?
In overleg. Het is mogelijk om de workshop overdag of ‘s avonds of in het weekend in te plannen.
Share by: